Circulaire economie

In een samenleving waar steeds meer focus is op duurzaamheid en circulaire economie, past het om meubels die nog structureel goed zijn, maar qua vormgeving of uiterlijk niet meer van deze tijd zijn, een tweede of derde kans te geven door deze te restaureren en/of te restylen. Blue Moon Vintage richt zich op meubels uit de jaren 50-60-70 die vaak alleen een kleine opknapbeurt nodig hebben, en meubels die qua uiterlijk, design en vormgeving niet meer passen in de interieurs van nu en welke door middel van restyling en upcycling een nieuw en fris uiterlijk krijgen.

Bij Blue Moon Vintage worden gebruikte meubels ge-upcycled / ge-restyled door deze waar nodig te repareren en er een nieuw design aan toe te voegen. Hierbij kun je denken aan verf, moderniseren van de vormgeving, andere gebruiksfunctie, zodat deze een tweede of derde leven krijgen en niet onnodig op de afvalhoop terecht komen.

Een meubelstuk van Blue Moon Vintage heeft een verhaal en geschiedenis waardoor het iets aan je inrichting kunt toevoegen. Als bijkomend voordeel is dat het bijdraagt aan de circulaire (of cradle to cradle) economie waarbij het streven is om zo min mogelijk het milieu te belasten en zo veel mogelijk grondstoffen te behouden op een duurzame manier.

Blue Moon Vintage - Tafel - Hangoortafel
Blue Moon Vintage - Serving Trolley
Blue Moon Vintage - Kast op wielen