Over mij

Al van jongs af aan zoek ik naar leuke/mooie, tweedehands meubels en hebbedingen voor eigen gebruik of om cadeau te geven. Ik haal ontzettend veel voldoening uit het opknappen van dingen met een emotionele waarde. Na de restyling zijn de meubels weer zo goed als nieuw en passen in een eigentijds, modern of landelijk interieur. Het is mijn passie om meubels te restylen en daardoor een nieuw leven te geven. Met name kasten, tafels, stoelen, spiegels, en krukjes lenen zich hier uitstekend voor en geven sfeer aan een interieur.

Na een succesvolle carrière binnen de academische wereld en farmaceutische industrie was het tijd voor mij om het meubel restylen professioneler aan te pakken en zo is Blue Moon Vintage ontstaan. Blue Moon staat symbool voor sterke vrouwelijke kracht vandaar dat ik dit als naam voor mijn bedrijf gekozen heb.

De combinatie van het op pad gaan om nieuwe meubels/spulletjes te vinden, het creatieve proces en het verkopen vind ik het allerleukst. Ik struin rommelmarkten en kringloopwinkels in binnen- en soms buitenland af en krijg ook regelmatig iets van vrienden en kennissen die weten dat ik graag aan de slag ga met iets wat er hopeloos (ouderwets) uit ziet. Afhankelijk van de staat van het meubelstuk bepaal ik wat er nodig is qua vormgeving, kleur en beslag.

In een wereld waarin we zuinig moeten zijn op de beschikbare bronnen voor en onze milieu footprint zo klein mogelijk moeten houden, past het om meubels die structureel nog goed zijn door middel van upcycling en of restyling te behoeden voor een vroegtijdige gang naar de stort. Met Blue Moon Vintage probeer ik bij te dragen aan een circulaire economie door gebruikte meubels zodanig op te knappen dat deze nog een leven mee kunnen.

Om zo duurzaam mogelijk te werken hergebruik ik waar mogelijk verpakkingsmateriaal voor de bestellingen en maak ik vrijwel uitsluitend gebruik van watergedragen en dus minder milieubelastende producten zoals verf, wax en vernis.

Het assortiment van meubels en accessoires is te bekijken in de webwinkel waar ik alle artikelen door middel van duidelijke/sfeervolle foto’s en uitgebreide beschrijving heb weergeven.

Hoop je snel weer in de shop of in mijn atelier te zien.

Helen

Blue Moon Vintage - Owner Helen Bruinink
Blue Moon Vintage - Brocante Kast Grenen Zilverwit
Blue Moon Vintage - Franse kast met lades en klep